pondělí 11. dubna 2016

Passerine hat

 placený návod design Erica Heusser na Ravelry . A můj další pokus s přízí Holst Garn, supersoft 100% . Barvy jsem záměrně vybrala ne moc kontrastní . Modrá je Denim 61317 a mě moc sympatická zelenkavá Topaz 14141. Vlastně jsou mi obě moc sympatické :o)

Tak, takhle vypadala čepice upletená z nevyprané příze.

 Nejméně příjemné bylo pletení patentu, protože ve snaze při velkém poštu ok ...140...jsem použila hodně tenké jehlice ...sotva č. 2...ale ty já mám krátké, v ruce klouzaly, držela jsem je křečovitě a bolely ... prostě musím si objednat další jehlice a to jsem myslela, že už žádné nepotřebuji :o)))
 Tak a večer byla  ponořena do lázně s pracím přípravkem, přeprala a ještě čepici dopřála hodinové lenošení v čisté lázni. Vymáchání a rozložení čepice na ručním položený na sušáku.
Toť výsledek.....

 příze příjemně nabyla, nerovnosti ...nežádoucí otvůrky se vyplnily...příjemné kouzlo
 

 Vím, že se některé pletařky obávaly nečistot v přízi. Dokonce se mluvilo o kusech slámy....tak jsem vyfotila takové sotva viditelné vlákno.
 ...spíš bych řekla, že je to chloupeček, který do příze jednoduše patří a mě se tak líbí...
 Čepice je lehoučká ....váží 28g
 z rubu se mi můj úplet ještě pořád nelíbí ale já to vychytám...přiučím od zkušenějších...
 
 
Tak to je  nová unisex čepice v naší domácnosti :o)

14 komentářů:

  1. Aranel,
    nádherná čepice s ptáčky :-)
    I příze je po vyprání bezvadná !
    Jsi fakt už velmi pokročilá pletařka, gratuluji !

    OdpovědětVymazat
  2. I mně se stalo, že po vyprání některý z mých úpletů vypadal podstatně lépe. Vše se jakoby srovná.Tvá Unisex čepka je kouzelná, s ptáčky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že to vlna dělá...je to prostě živý materiál :o) Návod už mám delší dobu a moc se mi líbil ale až nyní mám tu správnou vlnu :o)

      Vymazat
  3. Aranel to je božský vzorček, vtáčiky na konáriku. Nádherná titerná práca a z rubovej strany je to zrovna rak krásne. Dokonalé. S takýmto vzorom by sa mi páčil aj vankúš alebo na svetríku. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jááj dalo by sa ale toľko mám návodov všeliakých čo ešte chcem vyzkušať v tomto životě :o))))

      Vymazat
  4. Ptáci na niti, paráda, klobouk dolů nebo unisex čepici na hlavu :o). Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný kousek...a výborné je to srovnání před a po vyprání, jak obrázek vykoukl:-)

    OdpovědětVymazat
  6. moc hezký vzorek - jsi šikulka - jenom bych se bála plést z neprané příze - jdu projít starší příspěvky, třeba tam máš i to, kde se dá koupit:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko nebála jsem se plést z těchto barev ...červeno-bílá by nedopadla dobře :o))) a velikostně se nezměnila...to jsem měla asi taky napsat do příspěvku . Koupila či spíš pomohla od zásob své kamarádky, která objednávala přímo u zdroje ve větším množství. A děkuji

      Vymazat