středa 3. června 2015

Jdeme do finále

 
Nový výtah je už v dohlednu....ufff.

Musím ale  konstatovat, že  období " nahoru-dolů"   nám přinesla do života nejen negativa. Venčíme psiska víc společně. A užíváme si to.

Zatím to ještě trvá a má to samozřejmě i prozaické pozadí. Hollynky ani jeden z nás sám nepobere. Nevypadá to ale Holly váží  12kg a Nela asi 10. Nejde jen o váhu jako takovou...je to živá váha.

Hůř je na tom určitě můj muž, protože když jsem v práci není zbytí. Musí jít dolů s jednou "taškou", vyvenčit a vystoupat do čtvrtého patra pro druhou "tašku" a znova venčit a opět nahoru.

Další zajímavou prózou je fakt, že  Holynky jsou zvyklé na noční venčení. A tak se stává, že o půlnoci korzujeme v okolním parčíku, zatím co za pár hodin...přesněji 4,5 vstávám do práce.

Čím mě ale překvapil můj muž je jeho galantnost v případě mých ranních návratů z nočních směn. Bála jsem se, že cestu sematam budu muset absolvovat sama, zatím co můj muž ve znamení sovy, bude spát. Tak nespí ale poslušně vstává a venčí se mnou aniž bych ho k tomu nutila.
K tomu se váže jedna vtipná příhoda.

Nedávno jsem totiž potkala jednu starší paní, která natrvalo nebydlí v Praze ale tuatam navštěvuje svou dceru. Známe se. Ptala se mě na mého muže,  jeho zdraví a vůbec tak jak se má....máme.
No a já jí  říkala, že jooo...je zdravý a v pohodě. Pak nás potkala při onom ranním venčení. Můj muž v teplákách..... které za normálních okolností vůbec nenosí, maximálně jen nadoma....byl ospalý napůlprobuzený, obličej pomačkaný (ti co chodí spát kolem druhé hodiny ráno určitě chápou tento stav v 7 hodin ráno)  vypadalo to  trošku, že spíš venčí Nelynka jeho,  než on ji.
Prostě v tomto "stavu" jsme potkali onu milou paní, která si nás podezřele a s nedůvěrou prohížela.
Já prostě toho svého chlapa strašně drtím, to je jasný  :o)))

Nelynka si na tašku tak přivykla, že si z ní udělala pelíšek. leží v ní...kdybychom šli ven aby byla připravena...sbalena :o)))
Holynka se nosí v mé sportovní fajfkové tašce...vypadá ...jako opravový značkový pes

 

Hluková  i zátěžová zkouška výtahu je provedena. Tak snad za pár dní....

3 komentáře:

  1. Milé, ako slúžite sebe navzájom, aj tým chlpáčom...u nás je to s tými zvieratkami tak isto, kocúr a pes, presne sa dopĺňajú a preháňajú nás, keď sa utrasie starostlivosť o deti a všetko stíchne, tak si začnú vyberať starostlivosť oni...aj keď inokedy súperia, ohľadne cvičenia s nami ,sú v jednote ! A fakt platí o mačke, keď ide von, chce dovnútra a keď ide dovnútra, tak chce von ! atď atď :-) Tak sme ,, zapriahnutí a slúžime a slúžime, všetkému živému, čo sa dá....-)))
    P.S.pekná dlážka, pekný košík i psíci !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno slúžime a radi :o) Pobavila si ma s tým vetraním dverí u vás ...mačka sem a pes tam :o)))) Ďakujem a zdravím :o)

      Vymazat
  2. Psikovia su krasny. Doma mame yorshira a vlciaka. Psi by mali sluzit nam a nie my im, ale nejde to. Ked ide po ulici clovek so psom, prve co si vsimnem je pes a potom sa pozriem kto ho venci. Vravim ze uz som postihnuta.

    OdpovědětVymazat