pátek 11. října 2013

Možná za to může roční období...

...na podzim na člověka padne touha něco vytvořit. V mém případě se nejedná o žádné originální výtvory nad kterým by žasnul blogový svět...na to nemám. Považuju za úspěch takové drobnosti jako odložit stranou nažehlovací pásku z Ikea a vytáhnout letitý šicí stroj. Pěkně naměřit, zažehlit a pak šít. Dokonce mě tentokrát ani nezlobil a nezasekával se moc, tak jsem ho vzala na milost a zůstal pěkně na stole, ještě ho budu potřebovat, bordel nebordel (fakt nevlastním šicí koutek) v naší komunikační zóně :o)
Včera jsem navštívila HM HOME a hodně se přemáhala abych tam rovnou nenechala celou výplatu. I tak jsem nakoupila drobnosti, pruhované polštáře ...šedá s bílou...v mé oblíbené kombinaci a pak zatoužila po krásných lněných závěsech...tak lehoučkých. Jenže jsem si nebyla jistá světle šedivou barvou, odnesla jsem jen takový kanýrkový pytlíček, že si ho doma pověsím a uvidím. A líbilo jenže večer jsme nakoukli do Ikea a zjistili, že mají lněné závěsy v akci...myslím asi 490kč ...a to se vyplatí. Možná jsem měla vzít bílé ale vzala v barvě lnu a k tomu vytáhla stařičké záclony též z Ikea...už je tam neprodávají, škoda. Mě se tento styl moc líbí. Já totiž trpím silnou fóbii na květinové polyesterové záclony :o)))
A nejraději bych v okně nic. Jen třeba ptáčky ...ty jsou tam ostatně celoročně.
Světýlka se přestěhovala z mého pracovního pidikoutečku k novému závěsu...ale ani můj kouteček nezůstal bez světélek...dostal jen ty maličké perličkové bílé....
Tak tady je část mého nákupu. Polštářů, dek a svíček u nás není nikdy dost :o)))


A tak je maličko uklizeno, závěsy ušity i  pověšeny, dokonce vyžehleno a tak si můžu s klidným svědomím odkráčet  do práce. Na noc.  A tam ve volné chvilce přemýšlet jak ještě doladit...ta oranžová totiž vůbec není moje krevní skupina i když k podzimu rozhodně patří  :o)
A Holynka dostala novou  předložku z tlusté žinylky a pogumovanou ze spoda, tak nesjíždí ...je  v prima šedé barvě...viz bedna s dekama...to je prosím její místo a dadáček ten ona  miluje :o)
 
 
P.S. zatím co jsem luxovala
 

16 komentářů:

  1. Aranel, paráda, dobře jsi nakoupila...já jsem taky ujetá na len. A teď jsi mi připomněla, že mám někde ve skříni lněné závěsy taky z Ikea, tak jdu pro ně a asi z nich něco ušiju :-) tak pa a hezký víkend. A moc hezké fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych mít v sobě alespoň kousíček té tvé kreativity. Ale těším se na tvůj příspěvek po víkendu a třeba se taky rozhoupu k nějakému šití.

      Vymazat
  2. pěkná světýlka taky taková plánuju :-). Závěsy bych taky potřebovala nová v obýváku ale zatím sem ty pravé nenašla .-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino moc děkuji. Svítící klubíčka jsou z Tchiba ale Bonami má početnější a různé barvy :o)

      Vymazat
    2. tady je lepší tip ;-) http://www.epesradesshop.cz/cs

      Vymazat
    3. Tak teď si rvu vlasy aůůůů....WANAKA

      Vymazat
  3. já se kochám.. jak by se mi hodila tvoje rada v našem "obýváku".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by se hodil tvůj obývák :o))) myslím, že ty si poradíš mnohem líp :o)

      Vymazat
  4. Aranelko, krása .... moc hezky jsi to vyladila ....přeju ti příjemnou "noční" ... Marki

    OdpovědětVymazat
  5. ahojky líbí se mi tvé polštáře ,kde se dají sehnat.díky .Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá anonymní Hano, jsou z H&M HOME zatím jen pasáž Myslbek

      Vymazat
  6. Dýchla na mě předzvěst vánoc, dlouhých zimních večerů. Nevadí, když se inspiruji osvětlením, moc bych si přála něco s takovou atmosférou domů? Zbytek rodiny určitě nebude proti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emily, jak by mohlo ..??? osvětlení se bude určitě líbit celé rodině ...takové teplé světlo a teplo domova :o)

      Vymazat
  7. Aranel, ta první fotka se světýlky je jedním slovem nádherná. A velmi uklidňující.
    A já už se těším, až vyndáme na advent svítící hvězdu z IKEY a pověsíme si jí do obýváku a budeme s ní svítit.
    Miluju ten čas čekání a světýlek.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo i já se těším na čas adventní...čas svíček a světýlek, miluju tu předvánoční atmosféru. Pak bych nejraději skočila na konec dubna ale to je jiná písnička :o)))

      Vymazat